Trendforduló lehet a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,42 pontos, 0,41 százalékos emelkedéssel, 12 732,63 ponton nyitott kedden. A Mol árfolyama nem változott, 10 690 forinton nyitott, az OTP részvények ára 2,34 százalékkal 2880 forintra csökkent.
Vágólapra másolva!

A magyar piac még alulteljesítő lehet a nemzetközi tőzsdékhez viszonyítva, de technikai alapon már a trendforduló jelei látszanak - mondták a megkérdezett elemzők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője úgy véli, bár a nemzetközi piacokon az utóbbi napokban megnyugvás tapasztalható, a magyar piac egyedi helyzete miatt továbbra is hektikus maradhat. Az elemző szerint a BÉT mozgása egyelőre nem köthető a nemzetközi trendhez, emiatt alulteljesíthető lehet a többi piachoz képest.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője viszont úgy látja, a BUX jelenlegi helyzete technikailag 85 százalékos valószínűséggel trendfordulót jelez. Véleménye szerint a beragadt short (eladási) pozíciók zárása a közelgő négynapos hétvége előtt tovább erősítheti a pozitív trendet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről