Egyre több árut ver dobra a vámőrség

Vágólapra másolva!
Ez év szeptember közepéig 210 millió forint bevétele származott a vám- és pénzügyőrségnek, és így a költségvetésnek a különféle elkobzott tárgyak elárverezéséből. Ez már most több, mint amennyi a korábbi években tizenkét hónap alatt összejött - írta a csütörtöki Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül nő az összeg, hiszen egyre többször fordul elő, hogy a pénzügyőrök lefoglalják, elkobozzák a gyanús eredetű vagy bűncselekmény elkövetéséhez használt felszerelést, eszközt - jobbára gépkocsit. Mind gyakrabban hallani, a csempészektől elkobozták az ügyben érintett autót, vagy lefoglalták a szeszhamisítók lepárlóberendezéseit - olvasható a lapban.

Az aukciókat az esetek zömében a Molnár + Molnár (M+M) Kft. szervezi - mondta a Világgazdaságnak Pártos Csaba, a vám- és pénzügyőrség vámáruraktárának parancsnoka. Ez a cég nyerte el még évekkel ezelőtt a lefoglalt áruk tárolására, szállítására és értékesítésére kiírt tendert.

Árverezésre természetesen csak akkor van mód, ha az elkobzásról jogerős bírósági döntés születik. Megvárják, amíg összegyűlik a megfelelő árumennyiség, ezután hirdetik meg az aukciókat Debrecenben, Győrben, Szegeden, illetve Majosházán. A vámhatóság pedig két budapesti telephelyén - Csepelen és Kőbányán -, illetve Ságváron rendez árveréseket - írta a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!