Gyakorlatilag kiürült a forintpiac

Vágólapra másolva!
Nyugalom jellemzi a bankközi devizapiacot, az euró kurzusa 267 és 270 forint között ingadozik, az árfolyamot befolyásoló hír híján nem is várható komolyabb elmozdulás. Közben a nemzetközi piacon a dollár erősödik az euróval szemben.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint a magyar deviza stabilizálódott. Az euró árfolyama nem igazán tud 267 forint alá, illetve 270 forint fölé menni. Egyelőre a piaci hangulat alapján nem is várható, hogy elesnek az említett szintek. Nincsenek hírek, amelyek elmozdíthatnák az árfolyamot - mondta az [origo]-nak Kolba Miklós. Az ING Bank devizaüzletág-vezetője hozzátette: az utóbbi napokban szinte teljesen üres a piac, forgalom gyakorlatilag nincs, az akvitásról pedig jobb nem beszélni.

A nemzetközi piacokon a dollár erősödésére rendezkedett be a piac, az amerikai deviza euróhoz mért kurzusa 1,25-ig erősödött, majd korrigált, nem sokkal tíz óra után 1,2540-1,2550 között mozgott a kurzus. A Commerzbank piaci kommentárja szerint úgy tűnik, a dollár technikai alapon kulcsfontosságú szintet sikerült tört át, így a jegyzés újabb lépést tehet az 1,20-as szint felé. A dollárerősödést támpogatja, hogy a nemzetközi piacokat - részben a leminősítések miatt - erősödő kockázatkerülés jellemzi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!