Visszafordult a forint

Vágólapra másolva!
Tartja erejét a magyar deviza, kedden reggel 260 forintos szint alatt kereskedtek az euróval a bankközi devizapiacon. Később veszített értékéből a magyar fizetőeszköz, 14 óra körül 261 forintnál járt a kurzus.
Vágólapra másolva!

Kedden reggel 259,40 forinton jegyezték az eurót, vagyis az árfolyam alig változott a hétfői délutáni helyzethez képest, ugyanakkor a magyar deviza szempontjából jelentős erősödést jelent a múlt héten jellemző 265-272 forintos jegyzéssel.

A kereskedési statisztikákat böngészve kiderül, egy héttel ezelőtt hasonlóan alacsony szinten legutóbb november első napjaiban látott szinteken mozog az euró árfolyama, egy héttel ezelőtt, a múlt kedden pedig 267-270 forint között ingadozott a kurzus.

Hétfőn javuló piaci hangulatban erősödött a forint, majd a kamatdöntés bejelentése után az erősödési folyamat felgyorsult. A piac minden bizonnyal az inflációs előrejelzések leszállítását fogadta igen pozitívan - írja piaci kommentárjában az Nyeste Orsolya, az Erste makroelemzője. Az euróval szembeni kurzus elérte a 260 forintos szintet, és ma ez alatt nyitott a kurzus és további erősödés látszik. A forintot erősen tartja az elmúlt hetinél jóval pozitívabb globális és régiós piaci hangulat is.

Az indulás utáni kedvező helyzet később megváltozott, mérsékelt gyengülés következett be. A magyar deviza euróhoz mért árfolyama először átlépte 260-as, majd a 261-es szintet. Délután 14 óra körül 261,40 forint körül járt az euró árfolyama.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!