Jól nyitott a BUX, de lehet még esés is

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 137,87 pontos emelkedéssel, 12 354,15 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,13 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Megoszlik az elemzők véleménye a szerdai tőzsdei kereskedési nap várható teljesítményét illetően: tovább folytatódhat az esés, de akár korrekció is megindulhat a piacon.

Az elmúlt öt nap negatív hangulata után korrekciót vár a szerdai kereskedéstől Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője. A délelőtt folyamán azonban számos uniós makroadat lát napvilágot, amelyek jelentősen befolyásolhatják a piaci szereplők délutáni hangulatát.

Ennek ellenére Illés László szerint pozitív hangulat uralkodhat, amelyből csupán a Mol papírjai nem részesülhetnek, miután az olajár csökkenése és a recessziós pálya miatt a Credit Suisse 25 630 forintról 20 680 forintra csökkentette a vállalat részvényeinek célárfolyamát.

Nem ennyire bizakodó Blahó Levente, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője, aki szerint folytatódhat az elmúlt napok lassú csökkenése, mivel semmilyen, a trendet megváltoztató esemény nem történt a piacon. Továbbra sem jelentek meg nagy számban a vevők a börzén, ugyanakkor, ha nem is pánikszerűen, de sok befektető szeretne megszabadulni részvényeitől.

A BUX 799,05 pontos, 6,14 százalékos csökkenéssel, 12 216,28 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!