Kirúgássorozat Európában

Vágólapra másolva!
A válság miatt Európa-szerte költségcsökkentő programokra kényszerülnek a cégek, amelynek legkevésbé a munkavállalók örülnek. Csütörtök reggel például számos nagy európai vállalat jelentett be leépítéseket. 
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A francia Peugeot-Citroen 2700 állást számol fel. Az autógyár a múlt hónapban tett hasonló lépést, akkor a kínai kereslet visszaesésére hivatkozva a vuhani gyárban szűnt meg 1000 dolgozó munkahelye. A cég egyúttal korábbi előrejelzéséből is visszavett: az autópiac szűkülése miatt a negyedik negyedévre 17, a jövő évre 10 százalékkal kevesebb gépjármű eladását tervezik.

A repülőgépekhez motorokat, turbinákat gyártó Rolls Royce 1500 és 2000 fő közötti létszámleépítésben gondolkozik a Boeing piacának szűkülése miatt. A jelenleg 39 ezer embert foglalkoztató Rolls Royce-nál sem ez az első, a munkavállalókat érintő költségcsökkentő akció: januárban 2300 állás megszűnését jelentették be a társaságnál.

Az AstraZeneca 1400 állás megszűntetésével takarékoskodik, mivel a generikus gyógyszerek piacán egyre éleződik a verseny. A Bloomberg híre szerint a második legnagyobb brit gyógyszergyártó Svédországban, Spanyolországban és Belgiumban bocsát el dolgozókat. Ráadásul ez a terv nem része a már két éve közölt megtakarítási programnak, amelyben 2010-ig 7600 állás szűnik meg.

A Deutsche Bank 900 embert küld el londoni és New York-i részlegétől a hitelválság mélyülése miatt. A legnagyobb német pénzintézetnél sem példa nélküli a döntés, a bank ugyanis idén már 1500 dolgozónak mondott fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!