Többször is irányt váltott a forint

Vágólapra másolva!
Bár péntek reggel még erősödött a magyar deviza, délelőtt megfordult a trend, 11 óra után 265 forint körül jegyezték az eurót. Ezzel párhuzamosan a többi régiós deviza veszített értékéből. A folyamatot a Moody's váltotta ki, a hitelminősítő ugyanis figyelmeztette a balti államokat.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A magyar deviza erősödött péntek reggel: hajnalban az euróért 263 forintos kellett adni, majd a budapesti nyitás előtt hirtelen 264 forintra ugrott a jegyzés. Ez a árfolyamszint azonban csak rövid élt, innen erősödni kezdett a forint, ahogyan azt az elemzők előzetesen várták. Nem sokkal 10 óra előtt 261 forint körül mozgott az árfolyam.

Később újra fordulat következett be, a magyar deviza régiós társaival egyetemben lejtőre került. Ennek eredményeként 11 óra után 265 forintnál járt a közös európai fizetőeszköz árfolyama.A forinttal együtt a többi kelet-európai deviza is gyengült. A térség lejtmenete azzal magyarázható, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő cég lerontotta Észtország és Lettország besorolásának kilátását.

A forint a dollárral szemben is gyengült. Az amerikai deviza árfolyama 204,30/70 forint a csütörtöki 203,20/50 forint után. A dollár egyébként most éppen gyengül a nemzetközi piacokon: a hajnali 1,266 dollárral szemben már 1,280 dollárt adnak egy euróért, ám a kereskedők azt is elmondták, hogy ez a piac is rendkívül ingatag, a befektetők világszerte a délután esedékes amerikai makroadatoktól várnak iránymutatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!