A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Kevesebbet tesznek zsebre a hitelügynökök

Vágólapra másolva!
A hitelközvetítőknek is gondot jelent a válság. Az érintettek várhatóan a korábbinál jóval alacsonyabb összeget tehetnek majd zsebre, és többen elveszíthetik munkájukat. Az ügynökök tevékenységére vonatkozó szabályok szigorítása várhatóan tisztulást eredményez a piacon.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Nehéz időket élnek manapság a hitelközvetítők - írja a Napi Gazdaság. Van olyan ingatlanközvetítő társaság, amelyik már csökkentette is hitelügynökeinek számát, míg másutt ugyan nem történt elbocsátás, de a jutalékrendszerben dolgozó munkatársaknak azzal kell szembenézniük, hogy bevételeik erősen megcsappannak.

Az ügynököket a beszűkült és megszigorodott hitellehetőségek sújtják, ráadásul akad olyan bank, amelyik már bejelentette: csökkenteni kívánja hitelértékesítő partnerei számát. Mindemellett az ügynököket tevékenységük várható szigorítási szabályozása is fenyegetheti.

A forrásbőség idején túlságosan népszerűvé vált a hitelközvetítés, és mivel nincs rá jogszabály, hogy milyen tárgyi és személyi feltételek mellett végezhető ez a tevékenység, olyanok is megjelentek, akik semmiféle releváns szakértői tudással nem rendelkeztek a hitelközvetítésről - mondta Bánfalvi László, az Otthon Centrum Hitel Centerét működtető HC Központ Kft. ügyvezető igazgatója. A bevezetni tervezett szabályozás várhatóan jót tesz majd a szektornak - tette hozzá. Az ügyvezető tapasztalatai szerint a nem hozzáértő hitelközvetítők a leggyakrabban ott hibáznak, hogy nem adnak korrekt tájékoztatást, azaz csak a törlesztőrészletről beszélnek, a hitelkonstrukció egyéb hátrányairól és előnyeiről viszont nem.

A hitelszűke közepette felértékelődik a hiteltanácsadói szakma - mondta Bartucz Tamás, a januártól IBRED-csoport néven működő Ingatlanbank Kft. tulajdonosa, a Magyar Ingatlanszövetség ingatlanközvetítői bizottságának elnöke. Hozzátette: a komoly kapcsolatrendszerrel, szakmai tudással, pénzügyi ismeretekkel rendelkező, régóta és jól dolgozó ügynököket nem kell félteni. A szakma egészére viszont tisztulás vár, a hitelközvetítéssel mellékállásban foglalkozók, kialakult ügyfélkörrel nem rendelkezők feladhatják, a máról holnapra élő, a hosszú távú ügyfélbázis kiépítését elmulasztók nagy bajba kerülhetnek - akár 20 százalékos is lehet az átrendeződés. A szakember szerint ugyanaz a helyzet, mint az ingatlanközvetítők és az ügyvédek esetében, vagyis ha jól dolgozik, a névjegykártyája kézről kézre jár az ügyfelek között.

A Duna House októberben struktúraváltást hajtott végre, a munkatársak minőségi cseréjére került sor, a back office tevékenységről az értékesítés felé tolódott el a hangsúly - tájékoztatott Murányi Ákos, a társaság elemzési vezetője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!