A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Cafetériakártyát kínál az OTP

Vágólapra másolva!
Az OTP bankcsoport új elektronikus nyilvántartó és elszámoló rendszert fejlesztett ki a béren kívüli juttatásokhoz, az OTP Cafeteria kártyát - jelentették be a fejlesztésben részt vevő cégek vezetői keddi budapesti sajtótájékoztatójukon.
Vágólapra másolva!

Róth Lajos, a kártyát kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta: a béren kívüli juttatások felhasználása jelenleg döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Az OTP Cafeteria kártyával hat cafeteria elemet - hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék- és kultúrautalvány, egészségpénztári szolgáltatások - egyetlen multifunkciós plasztiklappal igénybe lehet venni.

A kártya az OTP Egészségpénztár összes szolgáltatását nyújtani tudja; a jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni - tette hozzá Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője. Az OTP Bank tervei szerint a kártya szolgáltatásait jövőre hitelkártya funkcióval bővítik.

A juttatásokat a kártyával az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig lehet felhasználni. A jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét lebonyolító beváltóhelyek túlnyomó többsége már rendelkezik OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal. Az OTP Banknak több mint 26 ezer POS terminálja van a kereskedelmi egységekben, a hálózat évente mintegy kétezer terminállal bővül. A Cafeteria-elfogadás érdekében további mintegy kétezer terminált helyeznek majd üzembe, elsősorban üzemi étkezdék, éttermek, ételfutárok beszervezésével.

Róth Lajos szerint az azonnal felhasználható adómentes juttatások az általános megszorítások miatt egyre népszerűbbek a munkáltatók körében. Arra számít, hogy az OTP Cafeteria kártya praktikussága és kicsi adminisztrációs igénye miatt idővel a legelterjedtebb eszközzé válik a béren kívüli juttatások felhasználásakor.

Az OTP Pénztárszolgáltató vezetője a kártya előnyei közé sorolta, hogy igénybevételével megszűnik a kényszervásárlás, mert mindig a költés pontos összegét vonják le. Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, mert azáltal, hogy online felületen rendelhetik meg az utalványokat és tölthetik fel a kártyákat, csökken az adminisztráció. A kártyát elfogadó szolgáltatóknak ugyancsak kevesebb papírmunkájuk lesz, emellett gyorsabban hozzájuthatnak a pénzükhöz is.

Róth Lajos a potenciális forgalomról az MTI-nek elmondta: csupán a hideg- és melegétel-utalványok éves forgalma 250 milliárd forintra tehető. Cafeteria juttatásokra egy-egy cégnél személyenként átlagosan 100 ezer forintot fordítanak. A gyakran használt cafeteria elemeken (a felsoroltakon kívül idevéve az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást, a helyi bérletet és internet szolgáltatást) keresztül azonban a cégek akár 800-900 ezer forintnyi juttatást is adhatnak évente egy-egy dolgozójuknak.

Az árban a munkáltatókkal egyedileg állapodnak meg, mértéke a kínált csomag elemeitől függ; a hároméves kártyáért egyszeri díjat, a szolgáltatásért adminisztrációs díjat számítanak fel. A szolgáltatás önköltsége Róth Lajos szerint kedvezőbb lesz, mint a papír alapú szolgáltatásoknál. Az OTP Pénztárszolgáltató számára az első évet a piacépítés jellemzi majd, nyereséget a második évtől várnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!