Van esély a forintgyengülésre

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokhoz hasonlóan pangás és minimális mozgás jellemezheti a forint piacát a pénteki nap során. Nem sokkal tíz óra után egy euróért 263,50 forintot kellett adni. 
Vágólapra másolva!

A bankközi devizapiacon nem történt számottevő változás az előző napokhoz képest, alacsony forgalom, szerény befektetői érdeklődés jellemzi a kereskedést.

Az euró jegyzése délelőtt fél 11-kor 263,50 forintnál járt, ami nem jelent számottevő elmozdulást a csütörtök délutáni 263 forintos szinthez képest. A dollár kurzusa 200 forint alatt maradt, a svájci frankot pedig 167,80 forinton jegyezték az említett időpontban.

Az amerikai autógyáraknak szánt mentőcsomag körüli bizonytalanság miatt a nemzetközi piacokon a pesszimizmus az úr, emiatt a befektetők kerülni fogják a kockázatosabbnak tartott eszközözöket - kommentálta a piaci eseményeket Sörös Csaba. A Takarékbank elemzője úgy véli, emiatt elképzelhető, hogy az euró árfolyama 266 forintra erősödik a pénteki kereskedésben.

Kollégájához hasonlóan a Raiffeisen szakértője is elképzelhetőnek tart egy gyengülést. Gondi István az [origo]-nak elmondta, ha a magyar tőzsde is "szabadesésbe kapcsol", akkor a forint árfolyama is lejtőre kerülhet. A magyar deviza a lenygel zloty farvizein evickél, Gondi István szerint idén még elképzelhető néhány forintos mozgás felfelé és lefelé egyaránt, azonban a befektetők "idénre lényegében végeztek a forintpiaccal".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!