A Richter tartotta pluszban a BUX-ot

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,51 pontos, 0,95 százalékos emelkedéssel, 12 785,02 ponton zárt hétfőn.
Vágólapra másolva!

A részvény szekció 9,5 milliárd forintos forgalma messze elmaradt a közel 21,5 milliárdos éves átlagnak. A brókerek ma valószínűleg elmentek fát venni a részvények helyett.

A Mol árfolyama 0,4 százalékkal 10 900 forintra csökkent, az olajcég részvényeinek hétfői forgalma 1,8 milliárd forint volt. Az OTP részvények ára 4 milliárd forintos napi forgalom mellett 0,4 százalékkal 2985 forintra esett.

A Richter részvényeivel 2,1 milliárd forintért kereskedtek, a gyógyszeripari cég papírjai 5,5 százalékos szárnyalást követően nap végén 28 795 forintot értek. A Magyar Telekom papírjai 550 forinton, 0,9 százalékos gyengüléssel zárták a napot. A papírokkal 1,3 milliárd forint értékben üzleteltek.

A piac elhanyagolható forgalma és a kereskedés szűk sávú, de bizonytalan iránya azt mutaqtja, hogy idén már inkább csak ad hoc jelleggel köttetnek üzletek. A 2008-as év a jelentős eseményeken túl van, viharos év után pihenőjüket töltik a kereskedők.

A nap jelentős makrogazdasági esemény a jegybanki kamatdöntés volt és Simor Andrásék nem okoztak meglepetést: ahogy azt az elemzők túlnyomó többsége megjósolta, a Magyar Nemzeti Bank 50 bázisponttal csökkentette irányadó kamatát. A kereskedők ezt az információt már beárazták, így a tőzsde indexe a döntés hatására közvetlen nnem mozdult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!