A nap végére pluszba fordult a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 57,59 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 11 842,60 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A BUX szerdán a nap nagy részében a negatív tartományban tartózkodott, a kereskedés végén fordult csak pluszba. Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: a pozitív fordulat azután következett be az európai piacokon, hogy az Egyesült Államokban megkezdődött a kijelölt amerikai pénzügyminiszter meghallgatása a szenátus pénzügyi bizottságában.

A piaci várakozások szerint egy új gazdasági ösztönző csomag bejelentése várható. Erre spekulálva került sor az eladási short pozíciók bezárására, ami vételeket generált - fejtette ki az elemző.

A magyar részvényekről szólva Illés László kiemelte a Magyar Telekomot, amely már a nap elején is szembe ment a negatív hangulattal. Az OTP-vel kapcsolatban megjegyezte, hogy a papír árfolyamát továbbra is a bankszektor nemzetközi megítélése befolyásolja.

A Mol árfolyama 100 forinttal, 1,10 százalékkal 9010 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 1 forinttal, 0,04 százalékkal erősödött, 2431 forinton zárt, forgalma 9,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 18 forinttal, 3,27 százalékkal 568 forintra nőtt, forgalma 1,7 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 155 forinttal, 0,52 százalékkal 29 950 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!