Egyre pesszimistább az IMF

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) fél és egy százalékpont között csökkenti világgazdasági előrejelzéseit néhány napon belül, mondta az IMF vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn szerdán. Az Egyesült Államok és Európa gazdaságai 1-2 százalék közötti visszaesésre számíthatnak idén.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

- A helyzet nem javul - mondta az IMF vezetője a brit BBC-nek nyilatkozva. Az IMF legutóbbi előrejelzései sem voltak jók, de a néhány nap múlva megjelenő új előrejelzések "még rosszabbak" lesznek, mondta.

Hozzátette: még nem tudja az új számokat a világgazdasági átlagra, illetve az Egyesült Államokra és az EU-ra, de "attól tartok, az előrejelzéseket legalább fél és egy százalék közötti mértékben csökkentjük". Strauss-Kahn az Egyesült Államokban és az EU-ban így 1-2 százalék közötti visszaesésre számít.

A nagy felzárkózó gazdaságokban még lesz növekedés, de ezek is rosszabbul teljesítenek az eddig vártnál. - Kína, India, Brazília és más felzárkózó országok nagyon lassú növekedésre számíthatnak - mondta Strauss-Kahn.

- Mindent egybevetve, ez év első fele rossz lesz, a második félévben elképzelhető valamelyes javulás, de a kilábalás csak a jövő év elején kezdődhet. Két-három évnél előbb azonban nem térünk vissza a magas növekedési ütemekhez - mondta

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!