Gyengül a forint, az euró súrolta a 280-as szintet

Vágólapra másolva!
Tovább gyengült a forint, régiós társaival együtt; az eurót hétfőn reggel kilenc óra után 277,50/60 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a péntek délutáni 276,65/85 forinttal. A kereskedők széles árfolyam ingadozást várnak alacsony forgalmú piacon.
Vágólapra másolva!

A forintot és régiós deviza társait továbbra is a gázellátási krízis gazdasági következményei, valamint a devizapiaci befektetők kockázatvállalási hajlandóságának gyengülése terheli.

A magyar deviza gyengülésével párhuzamosan a lengyel zloty és a cseh korona is veszteséggel kezdett hétfőn.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint nem kizárt, hogy 280 fölé gyengüljön a forint a mai kereskedésben. A dollárral szemben is gyengülésre lehet számítani. A globális kép a közeljövőről meglehetősen borús, az ázsiai tőzsdék estek, az amerikai adatok az előző hétről szintén nem reménytkelőek.

A dollár drágult, a péntekén még 205 forint alatt tartózkodó jegyzés 207 forint fölé ugrott hétfőre. Az euró gyengült kissé gyengült az amerikai fizetőeszközzel szemben, hétfőn 1,34-nél állt az euró/dollár, szemben a péntek délutáni 1,35 körüli szinttel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!