A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újra munkában a Villeroy & Boch

Vágólapra másolva!
Öthetes leállás után újraindult a termelés hétfőn reggel a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi szanitergyárában - tájékoztatta Sebesi Bálint, a cég vezetője.
Vágólapra másolva!

A gyár az év végi ünnepek körül általában két hétre állítja le termelését, idén azonban a rendelésállomány csökkenése miatt további két hét kényszerpihenőt kellett beiktatni, további egy hétig pedig a gázkorlátozás miatt szünetelt a munka - mondta a szakember.

A kizárólag szanitereket gyártó cég termelése idén - a megrendelések csökkenése miatt - előreláthatólag 13 százalékkal lesz kisebb, mint tavaly; ez a 2008-as, mintegy 15 milliárd forintos forgalomhoz képest 2 milliárd forint kiesést jelent - közölte az igazgató.

Az 1965-ben alapított Alföldi Porcelángyár, amely a vásárhelyi üzem elődje, 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb - több mint kétszázötven éves múltra visszatekintő - kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez. A magyarországi cég a saját gyártású szaniterek értékesítése mellett forgalmazza a konszern más termékeit is: a fürdőszobához kapcsolódó wellness eszközöket, csaptelepeket és bútorokat - tudatta Sebesi Bálint.

A hódmezővásárhelyi termelés 15-17 százalékát értékesítik belföldön, az export 85-90 százaléka az unión belül, főként Nyugat-Európában talál vevőre - tette hozzá.

A szakember elmondta, a vállalkozás 950 embert foglalkoztat, közülük 850-870-en a termelésben közvetlenül résztvevő fizikai dolgozók, akiket érintett a többhetes kényszerpihenő. A dolgozók a leállás idején szabadságon voltak, így minden járandóságukat megkapják erre az időszakra. Nyáron és a következő téli időszakban azonban rövidebb lesz a termelési szünet, s így a munkavállalók szabadsága is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!