Erősödő BUX-nyitás után esést várnak

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,30 pontos emelkedéssel, 9889,21 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött. Az MTI által megkérdezett piaci szakértők a folytatásban nem zárták ki a további esés lehetőségét.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint a nemzetközi hatások miatti mérsékelten optimista befektetői hangulat legfeljebb arra lesz elég a BÉT-en, hogy "a napon belüli üzletekre spekulálók jó beszállási pontokat találjanak".

Az OTP-vel kapcsolatban úgy vélekedett: bár a papír "sokat kapott" az utóbbi időben, még mindig nem biztos, hogy vége az esésnek. "Ha az 1400 forintos szint is elesne, úgy pillanatok alatt 1200 forintra várjuk az árfolymát" - mondta az elemző.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír elemzője szerint semmi jele annak, hogy múlóban volna az eladói nyomás. Nem lát okot arra, miért ne jönnének vissza azok az eladók az OTP piacára, akik az elmúlt napokban is itt voltak. Megjegyezte, az előző napon az OTP-nek a kereskedés végére időzített sajátrészvény-vásárlása mentette meg a papírt a nagyobb veszteségtől. Azonban ez is csak arra volt elég, hogy végül 7 százaléknál megálljon a zuhanás.

A BUX ötéves mélyponton, tízezer pont alatt zárt szerdán. Záráskor az index 9886,91 ponton állt, az előző naphoz képest 429,69 ponttal, 4,17 százalékkal csökkent az értéke. A részvénypiac forgalma 16,8 milliárd forint volt, a vezető részvények nagyot zuhantak az előző napi záráshoz képest. Az OTP kereskedését néhány percig szüneteltették az időlegesen 10 százalékot meghaladó esés miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!