Pénteken is esésben a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,64 pontos emelkedéssel, 9639,17 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,48 százalékkal erősödött. A nyereség percek alatt elenyészett, a mutató nyomban meredeken zuhanni kezdett, negyed tíz körül már 9400 pont közelében járt. Az MTI által még a nyitás előtt megkérdezett elemzők eltérően vélekednek a lehetséges folytatásról.
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a rendkívül negatív világpiaci hangulat nagyon nem kedvez az "amúgy is rossz helyzetben lévő magyar piacoknak". A Concorde elemzője - többek között a forint reggeli újabb gyengüléséből - arra következtetett, hogy pénteken ismét jelentős veszteségeket könyvelhet el a budapesti tőzsde.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője hangsúlyozta: az Egyesült Államok és Ázsia főbb indexei is nagy, mintegy 4 százalékos mínuszban zártak csütörtökön. Elképzelhetőnek tartja, hogy pénteken új többéves mélypontra süllyedhet a forint és BUX árfolyama, ugyanakkor nem zárható ki, hogy a nap folyamán mintegy automatikusan "visszapattan" a nyugat-európai és a magyar piac.

Az elemzők egyetértettek abban, hogy "feltérképezetlen területeken" járnak a részvények árfolyamai, így az OTP esetében sem lehet már olyan árszintekről beszélni, amelyek "megfognák" a bankpapír esését.

Csütörtökön ötéves mélypontján, 9593,53 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, miután 440,07 ponttal, 4,39 százalékkal gyengült. Legutóbb 2004 januárjában állt ilyen alacsony értéken. A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!