Jól startolt a BUX

Vágólapra másolva!
Elsősorban a száguldó OTP-nek köszönhetően erősödéssel indult útjára hétfőn a BUX.
Vágólapra másolva!

Erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést a BUX, nem sokkal 10 óra előtt 9925 pontnál járt az index, ami 0,6 százalékos pluszt jelent.

A mutató erősödése egyedül az OTP-nek köszönhető, a bankpapír árfolyama a nyitás után 7,5 százalékkal 1634 forintra erősödött. A többi vezető papír közül a Magyar Telekom 0,2 százalékkal 524 forintra gyengült, a Mol 8600 forinton stagnált, a Richter jegyzése pedig közel 2 százalékkal 23 750 forintra esett.

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint a pozitív hangulatot az is erősíti, hogy a nap folyamán nem várható jelentős makroadat vagy bejelentés. Technikai alapon az OTP és a Richter is tovább erősödhet - vélekedett, hozzátéve, hogy a bankpapír visszapattanása akár 2000 forintig is kitarthat. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szintén úgy vélte, hogy az OTP erősödése folytatódhat hétfőn. Az elemző a többi papír esetében stagnálással, kis emelkedéssel számol.

Az OTP Bank egyébként hétfőn közölte, a tavaly bejelentett program keretében a múlt pénteken 700 ezer darab saját részvényt vásárolt 1381 forintos átlagáron. A tranzakcióval a bank saját tulajdonában lévő törzsrészvényeinek állománya 22 255 211 darabra emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!