Nap végére beszakadt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,85 pontos, 3,90 százalékos csökkenéssel, 9896,88 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A délelőtti viszonylag mérsékelt gyengülés után délután az európai részvénypiacokon negatívba fordult a hangulat, és mindenhol fölerősödött az esés - mondta Dobár Péter, a CIB Bank elemzője.

A BÉT ugyan alulteljesítő volt az európai tőzsdékhez képest, előző nap viszont az emelkedésben járt elöl - tette hozzá. A legnagyobb, közel öt százalékos esést a Richter szenvedte el, annak ellenére, hogy az euró/forint árfolyam délután ismét 300 forint fölé kapaszkodott, a papír forgalma azonban alacsony maradt - fejtette ki az elemző.

Véleménye szerint az OTP és a Magyar Telekom relatíve jól teljesített a piac egészéhez képest, és a bankapapír piacán mérséklődött az eladói nyomás, amit jelez az elmúlt napokhoz képest alacsonyabb forgalom.

Az OTP részvények ára 2,14 százalékkal 1600 forintra gyengültek. A bank papírjainak forgalma 7,4 milliárd forintot tett ki.

Gyengült a Richter, a gyógyszercég papírjai 4,91 százalékos veszteséggel 24 200 forinton zárták a napot 1,58 milliárd forgalommal.

Az Egis 4,07 százalékkal gyengült, 77 millió forintos forgalom mellett 10 600 forintra esett.

Szintén gyengült a Mol, az olajcég papírjai 4,47 százalékkal 8550 forintra estek 898 millió forint forgalom mellett.

A Magyar Telekom papírjai 3,21 százalékkal lettek olcsóbbak az előző napi záráshoz képest. A telekommunikációs vállalat papírjai 513 forinton zártak, a részvényekkel 1,29 milliárd forint értékben kereskedtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!