Céghírek helyett makroadatokra figyel a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 35,69 pontos emelkedéssel, 13 645,11 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,26 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint nyitás előtt optimistának látszottak a nemzetközi piacok, de több nemzetközi adat is felülírhatja a befektetői hangulatot. Megjelenik egy brit lakásárindex, délután az Egyesült Államokban pedig egy újabb makroadat, a szolgáltatóipari beszerzői menedzser index lehet hatással a részvénypiaci árfolyamokra.

A magyar tőzsdei vállalatok közül a Synergon reggel közzétette első negyedéves gyorsjelentését. Az informatikai társaság 38,2 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 746,5 millió forint veszteséggel, árbevétele 50 százalékkal 4,06 milliárd forintra emelkedett.

Illés László szerint a magyar gyorsjelentések a jelenlegi időszakban háttérbe szorulnak, a BÉT a nemzetközi piaci hangulatot próbálja követni, az "egyedi sztorik" kevésbé vannak befolyással a kereskedésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!