Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 102,79 pontos emelkedéssel, 14 215,22 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,73 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Illés László elmondta: a külföldi piacok hangulata kicsit optimistább lett a negatív hétkezdet után. Ez a jó hangulat várhatóan folytatódik a délelőtti kereskedés során. Az eurózónából 11 órakor érkező ipari termelési adat azonban beleszólhat a kereskedés menetébe, délután pedig az Egyesült Államokban publikálnak fontos kiskereskedelmi makroadatokat.

A nagy papírok közül az elemző szerint továbbra is a Mol lehet a kereskedés motorja, és amennyiben az olajrészvény leküzdi a 11 900 forintos értéket, úgy tartósan is erős maradhat a papír.

A kisebb papírok közül megemlítette a Rábát, amely 2 milliárd forinton felüli negyedéves nettó veszteséget jelentett kedden. Illés László kifejtette, hogy a visszaeső árbevétel ellenére üzemi szinten eredményes volt a járműipari cég, viszont a pénzügyi tételek lerontották a nettó eredményt.

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai értéktőzsdékre szerdán visszatér a hét elején megingott bizalom. A napközben még veszteségeket mutató New York-i tőzsdeindexek csekély nyereséggel zárták a keddi kereskedést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!