Remek hetet zárt New York

Vágólapra másolva!
New Yorkban a Dow Jones index pénteken 165 pontos emelkedéssel fejezte be a kereskedést, a mutató heti nyeresége több mint 4 százalékos volt.
Vágólapra másolva!

Sok befektető New Yorkban pénteken a tőzsdén úgy látta, hogy az amerikai pénzügyi szektor válsága enyhülni fog és mivel a munkahelyek számának csökkenésében is áprilisban kedvezőbb volt a helyzet, mint a megelőző hónapokban, a gazdasági süllyedés is lassul, kedvezőbbre vált a helyzet.

Ennek köszönhetően emelkedő volt a részvénypiacok irányzata, a New York-i tőzsde DJIA mutatója a nap végére 1,96 százalékkal 8574,65 pontra erősödött, míg a Nasdaq Composite 1,33 százalékkal 1739,00 pontra. Az euró 1,3624 dolláron járt ekkor.

A tőzsdét a banki részvények mellett az olajipariak is felfelé nyomták, mivel a piaci nyersolaj fokozatosan drágul, az olajvállalatok eredményei javulhatnak. A banki papírok közül a JPMorgan és a Citi húzta leginkább felfelé a Dow indexet (7 százalék feletti árfolyamerősödésükkel), az olajtársaságok közül főleg a Chevron.

A hét egészét a Dow Jones 4,4 százalékos, az S&P 500 5,9 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 1,2 százalékos emelkedéssel zárta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!