Korrekcióval kezdett a pesti tőzsde

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,76 pontos csökkenéssel, 13 620,59 ponton nyitott szerdán, ami a keddi záróértékhez képest 0,86 százalékos gyengülést jelentett.

A mínuszos nyítás nem tekinthető különösebb meglepetésnek, az elemzők ugyanis árfolyamesésre számítottak az utóbbi napok emelkedései után. A globális hangulat sem jó, az amerikai bankok a szimulált stressz-teszteken nem szerepelnek fényesen. A piaci sokkok bankokra gyakorolt hatását mérő statisztikai vizsgálatokat az Egyesült Államokban jelenleg minden banknál kötelező lefuttatni, és a korábbiakkal ellentétben az eredmények közzététele is kötelező. Az eddig kiszivárgott eredmények nem jók, a Citigroup elég csúnyán térdre kényszerülne a szimulált sokk hatására, a Bank of America közepesen, a JP Morgan viszonylag jobban szerepelt.

Nyitás után pár perccel a Mol 11 010 forinton állt, ami 1,25 százalékos csökkenést jelentett, az OTP 3030 forintja pedig 1,27 százalékosat. A Magyar Telekom 545 forintja 0,92 százalékos emelkedésnek felelt meg, a Richter 29 900 forintja pedig 1,14 százalékos esésnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!