A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A cseh korona húzza a forintot

Vágólapra másolva!
Főleg a cseh korona mozgásának köszönhetően a forint is profitált a régió erősödéséből. A délelőtti kereskedésben 277,83 forintot ért egy euró valamivel háromnegyed tizenegy után.
Vágólapra másolva!

Elemzők szerint a forint stagnál kora délutánig, amikor a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa bejelenti kamatdöntését. A megfigyelők többsége szerint a testület 9,50 százalékon tartja az alapkamatot.

Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint a forint 276-280 között oldalazhat a mai kereskedésben. Az erősödésnek nem hazai, hanem régiós mozgatórugója akadt, ami első sorban a cseh korona erősödét jelenti. Nagyobb arányú javulást nem vár az elemző, mivel a nemzetközi befektetői hangulat továbbra sem változott. A kamatdöntés - amennyiben a várt tartás lesz - nem befolyásolja érdemben az árfolyamot.

Pénteken a forint és a térségbeli devizák, a zloty és a korona egyenletes ütemben az erősödés irányába sodródtak. A forint kora reggel 282/euró felett állt, majd 279 alá erősödött, és kora este már 278,25 forinton állt az euróárfolyam. Ugyanekkor egy euró 4,4880 zlotyba és 26,187 cseh koronába került.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!