Vágólapra másolva!
Közel 716 ezerre növekedett a BISZ Zrt. által vezetett Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), a lakossági alrendszer nyilvántartott természetes személyek száma. A 90 napon túl nem fizető adósokat tartalmazó lista (korábban BAR-lista) április óta bővül a korábbinál nagyobb ütemben.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A KHR lakossági rendszere tartalmazza minden természetes személy adatát, aki a pénzügyi intézményekkel kötött hitel- vagy hiteljellegű szerződését vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználására irányuló szerződését megszegte, azaz a lejárt tartozásának összege meghaladja a minimálbért és a késedelem több mint kilencven napon keresztül fennállt.

Tavaly év végén még 617 631 fő szerepelt a listán, tehát idén közel százezer adós maradt el a fizetéssel 90 napon túl. Míg márciusról áprilisra még csökkent is a szám 655 ezerről 639 ezerre, addig azóta májusban 684 ezerre, júniusban 716 ezerre nőtt a nyilvántartottak száma.

A gazdasági társaságok esetén a kép másként alakul. Ott a nem fizetők száma novemberben tetőzött 180 ezren, azóta csökkent a szám. Tavaly júliusról év végére 177 ezerről 180 ezerre nőtt a listán szereplő gazdasági társaságok száma, 2009. júniusában 178 891-en állt a mutató - olvasható a BISZ Zrt. honlapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!