A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szingapúr gazdasága 20 százalékkal növekedett az idei második negyedévben az év első három hónapjához képest.
Vágólapra másolva!

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva ugyanakkor 3,7 százalékkal csökkent a Maláj-félsziget déli csúcsán fekvő városállam hazai összterméke (GDP), a kedden közölt hivatalos adat azonban arra utal, hogy kezd enyhülni a független Szingapúr több mint négy évtizedes történetének legsúlyosabb gazdasági válsága.

Az előző negyedben még éves szinten 9,6 százalékkal zsugorodott a nagyjából 4,5 millió lakosú állam gazdasága, amelynek legfontosabb területei az exportra termelő ipar, a turizmus és a pénzügyi szolgáltatások. A második negyedben továbbra is gyenge volt a szingapúri termékek iránti kereslet Európában, az Egyesült Államokban és Japánban, viszont felélénkült a kínai, indonéziai és malajziai piac.

A világgazdaságba mélyen beágyazott Szingapúr - ahol több ezer multinacionális vállalat működik - a globális pénzügyi válság miatt az utóbbi négy negyedévben minden korábbinál nagyobb nehézségekkel küszködött. A legnehezebb időszak tavaly októbertől december végéig tartott, amikor éves szinten 16,4 százalékkal zsugorodott a gazdaság. A tavaszi-nyár eleji enyhülés hatására az ipari minisztérium felfelé módosította a gazdasági teljesítmény idei alakulására vonatkozó előrejelzését. E szerint a korábban valószínűsített 6 és 9 százalék közötti visszaesés helyett 4-6 százalék közötti mértékben csökkenhet a GDP idén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!