A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyengülő forintot rántott vissza Amerika

Vágólapra másolva!
Kissé túlzott lehet a reakció, ahogy a piacok fogadták az amerikai munkaerőpiaci adatot, amely a vártnál kedvezőbben alakult. A forintot is ez erősítette áttételesen, pedig a nap nagy részét gyengüléssel töltötte. Délután öt óra körül 270,44 forintot ért az euró.
Vágólapra másolva!

Nap közben 273-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, mivel többen sorakoztak az eladói oldalon. Az állásadat kihirdetése körül azonban megjelent komoly vételi érdeklődés. Agócs Zoltán, a Raiffeisen devizakereskedője szerint valószínűleg egy amerikai bank lehetett, ami a nagy játékosként lépett be a piacra.

A forint ekkor egészen 269,5-ig erősödött, később azonban valamelyest visszakorrigált. Agócs Zoltán szerint némileg érthetetlen a piaci reakció, mivel egész héten rossz adatok kerültek napvilágra, ez az egy adat aligha ellensúlyozhatja azokat.

A szakértő kiemelte még a dollár jennel szembeni erősödését. Szerinte a befektetők bíznak a jen további gyengülésében, s addig ez pozitív lehet a magyar devizának is.

Korábban Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője a gyengülési trendről elmondta, szó sincs forintellenes hangulatról, alapvetően technikai okokkal magyarázható a forint pénteki gyengülése. A devizapiacon gyakran előfordul, hogy egy korábbi, látványos erősödés után gyengülés jön, az elmúlt hetekben pedig nem lehetett panasz a forintra, amely hétfőn éves csúcsra erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!