Csúcsokat várnak szerdán a pesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,07 pontos emelkedéssel, 20 297,11 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,05 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Emelkedést várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők, akár új lokális csúcsokat érhet el egyes papírok árfolyama. A támaszszintek áttörése pedig ismét új vevőket hozhat a piacra - mondta Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Hozzátette, leginkább a forint mutatja az irányt, a magyar fizetőeszköz továbbra is erős az euróval szemben. Kora reggel 266,52 forint volt az euró jegyzése a londoni bankközi piacon, míg kedd este 266,45 forint.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint nap vége ugyan már kérdéses, de nem valószínű, hogy a megjelenő vállalati eredmények elrontanák a hangulatot. A piac hosszabb ideje tartó emelkedésben van, amelyet a kisebb korrekciók egyelőre nem tudnak megszakítani - tette hozzá.

A BUX 501,56 pontos, 2,54 százalékos emelkedéssel, 20 286,04 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 23,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!