Erőtlenül kezdett a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,41 pontos emelkedéssel, 21 500,92 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,12 százalékkal erősödött, de az amerikai és ázsiai piacok negatív zárása után a BÉT-en is gyengülés várható szerdán.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője szerint az ázsiai piacokon tapasztalt profit realizálás nyomán a negatív hangulat lehet a délelőtt folyamán, miután nem várható olyan makroadat, amely befolyásolhatná a kereskedést.

Az amerikai vállalati jelentések azonban továbbra is hatással lehetnek a részvénypiacokra. Szerdán egyebek közt a Boeing és a Morgan Stanley teszi közzé a harmadik negyedéves adatait. Emellett az amerikai gazdaság állapotáról szóló részletes Fed-jelentésre fókuszálnak majd a befektetők, ezt közép-európai idő szerint este 8-kor publikálják - fejtette ki az elemző.

A magyar vezető papírokról szólva Illés László elmondta: a Mol piacán profit realizálási hullám érezhető, az OTP-nek pedig visszaesett a forgalma, mióta a papír árfolyama elhagyta az 5500 forintot. Hozzátette: a további emelkedéshez a forgalom erősödése is kellene.

A BUX 70,24 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel, 21 474,51 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 23,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott, a Mol és a Magyar Telekom gyengült, míg az OTP és a gyógyszer gyártók nyereséggel zártak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!