Óvatos kezdés Budapesten

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX minimális pluszban kezdett, aztán áttért a negatív tartományba.  
Vágólapra másolva!

Közvetlenül a keddi nyitás után 0,1 százalékkal emelkedett a BUX, később azonban változott az irány, 20 perccel a kezdés után 21 238 pontnál járt az index, ami szerény, 0,1 százalékos veszteséget jelent az előző naphoz képest.

A vezető részvények közül a Richter és a Mol 41 500, illetve 16 400 forinton stagnál, az OTP 0,2 százalékkal 5710 forintra gyengült, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,1 százalékkal 749 forintra csökkent.

A nyitás utáni helyzet nem meglepő. Az amerikai piacok előző napi optimizmusa nem terjedt át az ázsiai tőzsdékre, és a határidős tőzsdeindexek jelzései gyengülésre utaltak az európai piacokon - mondta Rózsa Balázs, az OTP Bank tőzsdei műveletek osztályának vezetője. Emlékeztetett, hogy a BÉT-en már a hétfői a zárás előtt elfogyott a vételi lendület, és a blue chipek (vezető papírok) napi minimumon zártak, ezzel szemben Amerikában még hatalmas lendülettel emelkedtek a tőzsdeindexek. Rózsa Balázs elképzelhetőnek tartja, hogy most egy lassú korrekciós időszak veszi kezdetét az előző napok emelkedése után.

A Mol harmadik negyedéves gyorsjelentésével kapcsolatban kifejtette, hogy míg üzemi szinten az olajvállalat eredménye jobb lett a vártnál, addig a nettó eredmény elmaradt az elemzői konszenzustól. Úgy véli, mivel a Mol nem mutatott kiemelkedő teljesítményt, a befektetők inkább a profitrealizálás mellett dönthetnek.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!