Eséssel kezdett, de jön föl a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,74 pontos csökkenéssel, 21 415,83 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záráshoz képest ez 0,91 százalékos gyengülés. Emelkedést várnak a szakértők, bár nem világos, honnan van pénz a piacon.
Vágólapra másolva!

Rövid reggeli esés után felfelé indult a BUX csütörtök délelőtt, és háromnegyed 10-kor már 21 430 pont fölött járt, lassan közelítve a szerdai, 21 617,57 pontos záró érték felé.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője széles sávban mozgó árfolyamokat, összességében emelkedést valószínűsített a nyitás előtt az MTI-nek adott előrejelzésében. Felhívta a figyelmet a Raiffeisen International rossz harmadik negyedévi eredményére, aminek hatása lehet az árfolyamok alakulására.

Az Egis szerdán közzétett - 5,9 százalékos nyereségcsökkenésről szóló - éves gyorsjelentése nem befolyásolja a gyógyszerpapírok árfolyammozgását, mert az Egis korábban már közzétett egy profitfigyelmeztetést - magyarázta az elemző.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője is emelkedést vár. A miértre csak annyit válaszolt: mindenki venni akar, de talány, hogy honnan van ennyi pénz a piacon.

A BUX 583,50 pontos, 2,77 százalékos emelkedéssel, 21 612,57 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 24,5 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!