BUX: nyomás az OTP-n

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 115,37 pontos csökkenéssel, 20 172,72 ponton nyitott kedden. Az előző napi záró értékhez képest 0,57 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A nap további részében sem sok jót várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők, akik szerint a délutáni amerikai makrogazdasági adatok változtathatnak az irányon.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint csak kis remény van a fordulatra. Legfeljebb a délutáni amerikai makrogazdasági adatok hozhatnak kisebb emelkedést, ami visszatolhatja az árfolyamokat egy emelkedő trendbe. Most még küzdelem folyik a visszatérésért, de a hangulati elemek: az olajár, a devizaárfolyamok és a határidős piacok jelzései kedvezőtlenek. Az erősödés ellen hat az is, hogy egyre inkább kiderül, a pozitív vállalati jelentések nem a növekedésen, hanem a költségtakarékosságon, azaz egyszeri tételeken alapulnak.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője rossz jelnek tartja a forint feltűnő gyengülését az euróval szemben és azt is, hogy a bankokra ismét "rájár a rúd". Az elemző a bajbajutott brit bankokra utalt. Ez azt is jelenti, hogy az OTP árfolyamán erős nyomás lesz és a bankpapír tovább gyengülhet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,64 pontos, 1,38 százalékos csökkenéssel, 20 288,09 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!