Pluszban kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A keddi gyengülést követően szerdán pluszban nyitott a pesti tőzsdeindex, miután a vezető részvények 0,1-1,4 százalékkal drágultak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 21 236 ponton nyitott szerdán, ami 0,5 százalékos emelkedésnek felel meg a keddi - 0,3 százalékos süllyedés után kialakult - végeredményhez képest.

Valamennyi vezető papír pozitív irányba indult. Az OTP Bank árfolyama 1,4 százalékkal 5630 forintra ugrott, a Mol 0,1 százalékkal 16 320 forintra drágult, a Magyar Telekom jegyzése 0,8 százalékkal 762 forintra emelkedett, a Richteré 0,5 százalékkal 42 300 forintra nőtt.

A budapesti nyitás előtt - szerdán korán reggel záró - ázsiai tőzsdemutatók többsége is emelkedett. Az elmúlt öt kereskedési napon süllyedő tokiói tőzsde indexe irányt váltott, 0,4 százalékkal 9441 pontra hízott. A szerény forgalom és határozott irány nélkül zajlott kereskedés mellett elért emelkedést főként az okozta, hogy számos befektető kapott az alkalmon és bevásárolt az olcsóbbá vált részvényekből. Segítette a tőzsdét az is, hogy a vártnál jobb lett az októberi japán külkereskedelmi mérleg.

A térség többi fontos tőzsdéje közül a hongkongi mutató 0,2 százalékkal gyengült, a szöuli 0,3 százalékkal emelkedett. Látványosabb pluszt ért el a sahngaji mutató, amely több mint 2 százalékos többlettel zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!