Plusszal indított a BUX és Nyugat-Európa

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,85 pontos emelkedéssel, 21.089,92 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,29 százalékkal erősödött. Nyugat-Európa is emelkedéssel indított.
Vágólapra másolva!

Emelkedő árfolyamokat, illetve alacsony forgalomban irány nélküli kereskedést várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője emelkedésre számít a világ tőzsdéinek mozgására alapozva. A tőkepiacon van pénz, ami keresi a helyét - mondta. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír részvénypiaci elemzője viszont alacsony forgalomban irány nélküli kereskedéssel számol.

A Richter kedden közzétett gyorsjelentésének hatása abban mutatkozott meg, hogy az eredmény jobb lett, mint amit a másik gyógyszerpapír, az Egis profitfigyelmeztetése után várni lehetett. Ezt díjazta a piac, és a gyógyszerszektor két részvényének árfolyama elvált egymástól, aminek a hatása még szerdán is megmutatkozhat - mondta az elemző.

Emelkedéssel kezdtek szerdán a vezető nyugat-európai értéktőzsdék. A londoni értéktőzsde FTSE-100-as mutatója a keddi záráshoz képest 0,90 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,46 százalékos, a párizsi CAC-40 1,07 százalékos erősödéssel indult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!