A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nem bír a recesszióval Cristiano Ronaldo

Vágólapra másolva!
A világ legdrágább futbalistája, a portugál Cristiano Ronaldo egyelőre bőven nem annyira sikeres a mezeladások terén, mint a Real Madrid egykori nagy sztárja, David Beckham. Az ok a gazdasági válság és a kiemelkedően magas spanyol munkanélküliség.
Vágólapra másolva!

A Real Madrid Adidas-mezeiből eddig 75 százalékkal kevesebb fogyott, mint amikor Beckham a királyi gárdához igazolt, 2003-ban - írja a Bloomberg, amely madridi bolti adatokra hivatkozik. Cristiano Ronaldóért 80 millió fontot fizetett a Real, több mint a háromszorosát annak, amit Beckhamért.

A hírügynökségnek nyilatkozó eladók szerint az utóbbi 60 év legerőteljesebb recessziója és a csaknem 20 százalékos munkanélküliség a hibás.

A Real Madrid szeptember végén azt közölte, hogy a 2010 júniusáig tartó 12 hónapos időszakra 421,7 millió eurós bevétellel számol, ami éves alapon 3,5 százalékos emelkedést jelentene. A Beckham megszerzése utáni évben a bevétel növekedése 27 százalékos volt, amiből 22 százalékot tett ki a mezeladások felfutása.

A Real abban bízik, hogy Ronaldo miatt a korábbiaknál kedvezőbb szponzorszerződéseket tud majd kötni a mezszponzor Bwinnel, illetve a szállító Adidas céggel is. A klub vezetői azt is szeretnék elérni, hogy a Real Madrid jobban tudjon fókuszálni azokra a piacokra, amelyeken van esély a dinamikus növekedésre: a Real-mezek több mint felét ugyan még mindig Spanyolországban adják el, de ma már a második piac Kína, ahol a bevételek 7 százaléka keletkezik.

A Bloomberg arra is felhívja a figyelmet, hogy Emilio Butragueno, a Real intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója délután 3 órára szeretné tenné a spanyol meccsek kezdési idejét - a nagy piacot képviselő Kínában ugyanis így többen nézhetnék a mérkőzéseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!