A tőzsdén már karácsony van

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 200,21 pontos emelkedéssel, 20 844 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,97 százalékkal erősödött. Komolyabb impulzusok nélküli, eseménytelen kereskedésre lehet számítani pénteken a tőzsdén a megkérdezett elemző szerint.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője hangsúlyozta: a pénteki kereskedés már a - következő három hetet meghatározó - év végi befektetői érdektelenség jegyében telhet. A magyar tőzsde az elmúlt két napban a nyugat-európai indexek változásai mellett sem mutatott komolyabb elmozdulásokat - fűzte hozzá.

A BUX előreláthatólag kis forgalom melletti nulla körüli nyitást produkál pénteken, sőt az index valószínűleg nap közben sem változik jelentősen hiszen a hét utolsó napjára már a nyugat-európai piacok is megnyugodni látszanak, ráadásul meghatározó jelentőségű makroadat publikálására sem kerül sor - fejtette ki az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 80,06 pontos, 0,39 százalékos csökkenéssel, 20 643,79 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!