A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kilencmilliárd a magyar EU-elnökségre

Vágólapra másolva!
Az ideinél mintegy 12 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhat a Külügyminisztérium jövőre az Országgyűlés által elfogadott 2010-es költségvetés szerint. Ebből 9 milliárd a 2011-es magyar EU-elnökségi felkészülésre jut.
Vágólapra másolva!

Az elfogadott büdzsé szerint a Külügyminisztérium 60 milliárd 43,8 millió forint előirányzattal számolhat, ez az idén 47 milliárd 912,7 millió forint volt. A tárca központi irányítására az ideinél 280,7 millió forinttal kevesebb, 7 milliárd 208,2 millió forint jut. A külképviseletek az ideinél mintegy 6 és fél milliárd forinttal többet kapnak.

A 2011 első félévében esedékes magyar EU-elnökségi felkészülésre jövőre 9 milliárd forint jut a büdzsében, szemben az idei 10 millióval. Magyarország 2011. január 1. és június 30. között látja majd el az Európai Unió soros elnöki teendőit, szoros együttműködésben az elnökségi trió másik két tagjával, a megelőző két elnökséget adó Spanyolországgal és Belgiummal. A külügyi tárca tájékoztatása szerint a 9 milliárd forint fedezetet nyújt az elnökségi feladatokkal kapcsolatos létszámnövekedésre, a kiadások finanszírozására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!