Felfelé tekintget a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,98 pontos emelkedéssel, 20 982,79 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,37 százalékkal erősödött az index.
Vágólapra másolva!

A nyitás után a keddi záró érték körül ingadozhat a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a piaci elemzők szerint, de a kereskedés végére, a javuló nemzetközi hangulat miatt, enyhe emelkedést várnak.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli megismétlődhet a keddi úgynevezett "nullás nap". A piaci folyamatokat ugyanis várhatóan sem pozitív, sem negatív hírek nem befolyásolják sem a BÉT-en, sem a világ jelentősebb értékpapír piacain. Úgy vélte, a BÉT-en az OTP és a Richter papírjaira kell egy kicsit jobban figyelni, mivel azok ára emelkedhet.

Fazakas Péter, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője is a javuló nemzetközi hangulattal indokolta enyhén optimista előrejelzését. Hangsúlyozta: csökkentek a piaci félelmek, miután múlófélben van a Dubaj-pánik, s így Magyarország kitettsége is mérséklődött.

Az elemző a BÉT-en ugyancsak semleges napra számít, szerinte az év utolsó hónapjára általánosnak mondható lanyhább kereskedés lesz a jellemző szerdán is. Jelentős piacbefolyásoló eseményekre Fazakas Péter sem említette, úgy vélte, folytatódik a pozitív sodródás a magyar börzén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 97,91 pontos, 0,47 százalékos emelkedéssel, 20 904,81 ponton zárt kedden.

Ázsiában erőteljesebb emelkedés volt az amerikai makroadatok és a japán jegybank pénzpumpája miatt, de az USA-ban már stagnáló árfolyamokat mutattak az éjszaka is működő határidős indexek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!