Lefelé tart a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,82 pontos csökkenéssel, 20 485,60 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,24 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A továbbra is pesszimista nemzetközi hangulatban nyitott mínuszban a BUX, a folytatás azonban bizonytalan, további esést, vagy a keddi gyengülés enyhe korrekcióját is elképzelhetőnek tartják részvénypiaci elemzők.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője érdekesnek nevezte a keddi kereskedést, az év vége előtt a szokottnál jóval nagyobb volt a forgalom és az indexek a görög és dubaji visszaminősítési hírekre gyengültek.

A BUX akár tovább is gyengülhet szerdán, 2-2,5 százalékos esés "benne van az indexben" - mondta. A negatív nyitásra utal az is, hogy az európai indexek is lefelé kezdhetnek. Ugyanakkor a keddi gyengülést követően egy átmeneti felpattanást sem tartott kizártnak Balásy Zsolt, aki szerint a régóta várható gyengülési hullám inkább csak januárban várható.

A CIB elemzői is arra hívták fel a figyelmet, hogy a keddi index-esések és a dollár erősödése, valamint a nyersanyagárak csökkenése után továbbra sem jó a hangulat, főbb makromutatók pedig szerdán nem várhatók.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 668,87 pontos, 3,15 százalékos csökkenéssel, 20 535,42 ponton zárt kedden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!