Unalmas napot várnak a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,82 pontos csökkenéssel, 21 148,30 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,37 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Várhatóan unalmas nap elé néz a Budapesti Értéktőzsde, mivel alacsony forgalom mellett a befektetők kivárása jellemezheti a hétfői kereskedési napot.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: enyhén negatív a hangulat a piacokon, mivel pénteken zárásra elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken.

Kiemelte: az OTP piacán várhatóan kis korrekció lesz a pénteki emelkedést követően, ami miatt a BUX is enyhén negatív tartományban tartózkodhat az egész kereskedési nap folyamán.

A szakértő úgy vélte, a kismértékű korrekció ellenére kivárás jellemezheti a piacokat hétfőn, mivel az árfolyamok emelkedni már nehezen tudnak, és úgy tűnik, hogy az esés sem jön össze még egy ideig.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 243,46 pontos, 1,16 százalékos emelkedéssel, 21 226,12 ponton zárt pénteken.

Az eurózóna bizalmi indexe, a Sentix mínusz 5,5 pontra javult a korábbi mínusz 7-ről, ami a piacok pozitív hangulatának erősödését mutatja. Az árfolyamok azonban érdemben nem reagáltak a jelentésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!