Pluszban nyitott a BUX

Vágólapra másolva!
Az amerikai és az ázsiai tőzsdeindexek emelkedése után enyhe növekedés ígérkezik a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön. A piac fél óra elteltével tartotta a pozitív nyitás szintjét.
Vágólapra másolva!

A pesti tőzsde részvényindexe, a BUX 343,93 pontos emelkedéssel, 21 747,99 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,61 százalékkal erősödött.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint az elmúlt másfél hét esése után átmenetileg megpihentek a piacok, "belekapaszkodva" a Fed kicsivel optimistább értékelésébe az amerikai gazdaság kilátásairól. Az elemző szerint azonban az elmúlt hetekben a piacok elérték a csúcsukat, és ezután globálisan egy konszolidációs időszak vagy egy lejtmenet következhet, tehát előbb-utóbb újabb mélypontoknak kell jönniük.

A Cashline elemzője úgí véli, a nemzetközi piacok hangulatának átmeneti javulása a magyar piacon is érezteti majd hatását, a nyitás után emelkedés valószínű a BÉT-en.

A BUX 207,19 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 21.404,06 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről