Érzékenyen reagált a BUX a kínai hírekre

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 272,94 pontos csökkenéssel, 21 607,97 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 1,25 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője az ázsiai zuhanás nyomán Európában, így a BÉT-en is esést vár. Úgy vélte, most már "határozottabb" lesz az árfolyamok csökkenése, ami az egész hétre irányt szabhat.

Csáky Attila, az Unicredit Bank kereskedési igazgatója szerint hétfőn a belföldi befektetők pozitív korrekciója emelte pluszba a BUX-ot, kedden viszont gyors eladói nyomás, így az árfolyamok esése várható. Hogy ez milyen mértékben marad így, az az amerikai piacok nyitásától függ - tette hozzá a kereskedési igazgató, aki szerint mindenképpen veszteség jellemzi a keddi napot.

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 213,52 pontos, 0,99 százalékos emelkedéssel, 21 880,91 ponton zárt hétfőn.

Az ázsiai piacokat Kína újabb monetáris szigorításáról szóló hírei ingatták meg. A túlpörgéstől tartó kínai jegybank ugyanis hetek óta a szigorúbb hitelezést erőlteti, ami a fogyasztás visszaesésével a világ piacaira is kihat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről