Mínusszal kezdte az évet a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,81 pontos csökkenéssel, 21 196,20 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, múlt hét csütörtöki záró értékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint bár az ázsiai tőzsdék viszonylag jól szerepeltek az év első kereskedési napján, ez nem biztos, hogy hatással lesz az európai piacokra.

Véleménye szerint az év első hete meghatározó lehet abból a szempontból, hogy találnak-e a piacok egyértelmű irányt, amely hosszabb távon is meghatározó lehet a kereskedésre. Ez elsősorban az év vége lezárultával a piacra visszatérő alapkezelők piaci magatartásától függ majd.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint a folytatás a nap közben megjelenő makroadatoktól függ majd. Délelőtt az eurózónában, délután pedig az Egyesült Államokban közölnek feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket.

Az elemző elmondta, hogy a héten több fontos mutató jelenik meg, amelyek befolyásolhatják a részvénypiacokat. Úgy vélte, hogy a múlt héten közölt makroadatok alapján alapvetően pozitívak a makrogazdasági várakozások, így kedvező hangulatban indulhat a kereskedés az év elején.

A BUX 200,50 pontos, 0,94 százalékos csökkenéssel, 21 227,01 ponton zárta a 2009-es évet december 31-én. Az év utolsó kereskedési napján a részvénypiac forgalma nagyon alacsony volt, 6,6 milliárd forint értékben születtek üzletek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről