Nincs megállapodás a Malévről

Vágólapra másolva!
Nem született végső megállapodás a Malév jövőjéről a magyar-orosz vegyesbizottság pénteki ülésén, Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes az ülést követően annyit mondott: a közös erőfeszítéseknek köszönhetően "képesek leszünk megőrizni a Malévot, mint magyar légitársaságot". A légitársaság közgyűlése legközelebb februárban ül ösze.
Vágólapra másolva!

Oszkó Péter pénzügyminiszter hozzátette: több területen is folytatják az egyeztetéseket, így a Malévről is.

A budapesti kabinet decemberben hozott határozata szerint január végéig kell aláírni azokat a megállapodásokat, amelyek alapján a magyar állam megmentve a társaságot, ismét a Malév többségi tulajdonosa lesz. Az állam 19 milliárd forintig elengedné a cég adósságát, és ezzel ismét többségi tulajdont szerezne a légitársaságban, a feltétel mindehhez pedig az volt hogy az orosz fél fizesse a Malév működését.

Februárban ül össze a Malév közgyűlése

A Malév Zrt. 2010. január 29-re összehívott rendkívüli közgyűlése a mai ülés után február 9-én ül össze újra, miután a többségi tulajdonos a döntések megalapozottsága érdekében felfüggesztette a munkát - áll a Malév közleményében.

A Közgyűlés napirendjén személyi kérdések (döntés igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívásáról és megválasztásáról), illetve a légitársaság tőkehelyzetének rendezése szerepel. Ennek lehetséges módja az alaptőke leszállítása, majd az alaptőke felemelése és a légitársaság alapszabályának ennek megfelelő módosítása - derül ki a közleményből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!