Visszatérhet az élet a tőzsdére

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,16 pontos emelkedéssel, 22 723,94 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött. A legnagyobb változás a forgalom visszatérése lehet ma.
Vágólapra másolva!

Kun Szabolcs, a Quaestor Zrt. befektetési tanácsadója szerint az amerikai hosszú hétvége után megjöhet a forgalom. A kereskedés további részében iránykeresés, vagy lassú "építkezés" következhet - mondta Kun Szabolcs. Hozzáfűzte: a Citibank az amerikai piacok nyitása előtt teszi közzé üzleti jelentését, ami irányt adhat az európai és a magyar részvénykereskedésnek.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója a hétfői drasztikusan alacsony forgalom után nagyobb forgalmat, de jelentős elmozdulást nem vár. Az amerikai Citibank magyar idő szerint 14 órakor teszi közzé a üzleti jelentését, és ha az komolyabb mértékben eltér a várakozásoktól, akkor az megmozdíthatja az árfolyamokat, főleg a bankrészvények, így az OTP árát befolyásolhatja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 183,58 pontos, 0,82 százalékos emelkedéssel, 22 693,78 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről