A Mol számait emészti a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,41 pontos csökkenéssel, 20 707,03 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,13 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint az iránykeresés jellemzi majd a piacot. A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartanak, így inkább a belföldi hírek mozgathatják a részvényárfolyamokat. Az elemző hozzátette: a Mol hétfőn közzétett 2009. évi gyorsjelentése vegyes képet mutat, és időt vesz igénybe annak "megemésztése", hogy ez milyen hatással van az olajpapír árfolyamára. Összességében csendes, eseménytelen kereskedést vár a Buda-Cash elemzője.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője kisebb lefelé csúszást vár a hétfői kereskedésben, elsősorban a nemzetközi tőzsdék árfolyammozgását követheti a BÉT. Az elmúlt héten nem nagyon voltak eladók a BÉT-en, de a héten bármikor "beüthet" egy eladói hullám - mondta a bróker.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,98 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 20 733,44 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről