Züllött drogtanyává változott a britek kedvenc nyaralóhelye

Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia első tengerparti üdülőhelye ma egy kábítószertől sújtott pokol, tele sátrakkal az utcákon, mondják a helyiek. Az észak-yorkshire-i Scarborough-ba korábban minden nyáron látogatók ezrei özönlöttek, hogy a város homokos strandján pihenhessenek.
Vágólapra másolva!

A város főutcája mára tele van bedeszkázott üzletekkel, és az antiszociális viselkedés, az alkohol és a rekreációs drogok központjává vált - írja a Sun.

Vic Harris (70) köztisztviselő azt mondta: „Csak körül kell nézni, hogy lássa, mi folyik itt. Nincs más, mint vape boltok, jótékonysági üzletek, olcsó boltok és bedeszkázott üzletek. Úgy néz ki, mint egy hanyatló város, ami az elhanyagolás és a befektetések hiánya miatt van."

image

Nehéz belegondolni, hogy ezt valaha nagyszerű üdülőhelynek tekintették, a helyzet ugyanis igazán rosszra fordult.

A városban rengeteg az erőszakos bűncselekmény, különösen hétvégén, miközben kábítószer-problémákkal küzdenek sokan, amely a városközpontban is megfigyelhető, főleg az éjszakánként.

"Az antiszociális viselkedés is olyan nehézség, amelyet az embereknek sajnos meg kellett szokniuk."

A helyzet odáig fajult, hogy a múlt héten a városháza azért ülésezett, hogy az általános biztonságérzet romlása ellen tegyenek valamit.

Az ülést Rich Maw tanácstag hívta össze, aki azt állította, hogy naponta kap jelentéseket nyilvános alkoholfogyasztásról, randalírozó viselkedésről, kábítószerrel való visszaélés gyanújáról és megfélemlítésről is.

A helyiek a rengeteg zajra és a város körüli sátrak számának növekedésére is panaszkodtak.

South Cliff környékét különösen nyugtalanították azok, akik sátrakban, vagy éppen bokrokban élnek.

Keeley Harris, 22 éves szociális munkás a következőket mondta: 

A városban óriási a kábítószer-fogyasztás mértéke, ami az úgynevezett rekreációs kábítószereket, például a kokaint, de az emberek függővé válását is jelenti.

"Ez itt egy nagy probléma, és első kézből láttam, mert voltak barátaim, akik szintén érintettek voltak ebben."

Scarborough először a 17. században vált üdülési célponttá, amikor Elizabeth Farrow felfedezett egy vízesést, amely a déli öbölben ömlik le a szikláról a tengerbe. Úgy találta, hogy a víz gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és ugyanúgy működik, mint a gyomorsók, mielőtt Dr. Robert Wittie 1660-ban könyvet adott ki a fürdővizekről.

Ezt követően megszületett a "Scarborough Spa", és a város Nagy-Britannia első tengerparti üdülőhelyévé vált.

Eközben az észak-yorkshire-i rendőrség azt állítja, hogy keményen dolgozik a bűnözés és a rendbontás elleni küzdelemben a városban.

Egy szóvivő hozzátette: "Az észak-yorkshire-i rendőrség együttműködik a scarborough-i North Yorkshire-i tanáccsal, hogy leküzdje a bűnözést és a rendbontást, és biztonságos hely legyen a lakosok, a vállalkozások és a látogatók számára.

"Számos műveletet hajtunk végre a megelőzés és a korai beavatkozás terén. Ezek közé tartozik az éber hadművelet, amely
speciális viselkedésészlelési technikákat foglal magában, hogy azonosítsák azokat, akik kárt okoznak a nőknek és a lányoknak, valamint a "hotspot" rendőrjárőrök, amelyek harcok megfékezésére szolgálnak."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről