A Richter tarthatja a lelket a tőzsdében

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,40 pontos emelkedéssel, 20 497,51 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,97 százalékkal erősödött. Az elemzők szerint a Richter jó eredménye feltartóztathatja a zuhanást.
Vágólapra másolva!

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. befektetési tanácsadója visszafogott kezdést vár a keddi tőzsdenapon. A Richter Gedeon vártnál jobb 2009. évi jelentése nyomán a részvény árfolyama emelkedhet és tarthatja a BUX-ot, de a délutáni irány már kérdéses. A piacokat fontos makroadatok kedden nem befolyásolják, csak egy jelentősebb mennyiségű amerikai kötvénykibocsátás mutathat irányt.

Varjú Péter, az ERSTE Befektetési Zrt. üzletkötője a Richter kivételével a vezető részvények árfolyamának stagnálásra, vagy enyhe csökkenésére számít. Miután "nyugaton a helyzet változatlan", és az amerikai piac lefele tart, rövid távon a budapesti börze is lejtmenetre kerülhet, a mélypont után viszont ismét felfele indulhatnak az árfolyamok. Ehhez adhat lendületet a Richter drágulása.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 75,37 pontos, 0,37 százalékos emelkedéssel, 20 300,11 ponton zárt hétfőn.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről