A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
1
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Az unió lépésétől függ a forintárfolyam

Vágólapra másolva!
Apró lépésekkel erősödött a forint a kedd délelőtti kereskedésben, az euróval szemben 271,5-nél járt a hazai fizetőeszköz. Az IMF megszorításokra vonatkozó nyilatkozata gyengítőleg hathat, de az igazán fontos hír a görög válságra adott határozott uniós válasz lenne.
Vágólapra másolva!

A forint stabilitását emelte ki Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője. Szerinte a forint tegnap oldalazott, s ma is a sávjában marad. Az előre látható tényezők közül a görög események lehetnek nagyobb hatással a forint árfolyamára. "A befektetők titkon még mindig bíznak abban, hogy a ma záródó EU-s pénzügyminiszteri találkozón esetleg konkrét megállapodás születik a görög problémákra. Így ennek kimenetele természetesen hatással lesz a forint árfolyamára: ha lesz konkrétum 270 alá, ha nem akkor 273 fölé mehet a kurzus" - vélte az elemző.

Kereskedők szerint kedden a forint kissé gyengülhet az euróhoz képest, késleltetett reakcióként a Nemzetközi Valutaalap hétfői állásfoglalására. Elégedett ugyan a magyar vállalások teljesítésével a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság, de aktuális felülvizsgálatuk ismertetésekor egyöntetűen felhívták a figyelmet arra, hogy az idei és a jövő évi hiánycél továbbra is csak szigorú fiskális politikával érhető el, és emellett szükség lehet a tartalékok újra feltöltésére is.

Hétfőn kissé gyengült a forint a hét végén tartott árfolyamához képest, de a várakozások szerint nem hagyja el az elmúlt napokban kialakult mozgási tartományt: a 271,50-273,50 forint/euró sávban fog mozogni.

Az euró 271,5, a dollár 198,67, a svájci frank 185,01 forintot ért fél tizenegykor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!