A Moltól várják az izgalmakat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 308,48 pontos emelkedéssel, 20 968,60 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,49 százalékkal erősödött. A nyitás után valamelyest csökkent a BUX értéke, 10 órakor 20 893 ponton állt, még mindig pluszban.
Vágólapra másolva!

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint összességében pozitív irány várható csütörtökön, miután az ázsiai tőzsdéken optimista volt a hangulat reggel, és az amerikai határidős indexek is fölfelé mutatnak. Az optimizmus részben összefügg azzal, hogy Görögország államcsődközeli helyzetére várhatóan sikerül megoldást találnia az Európai Uniónak. Az elemző ugyanakkor megjegyezte, törékeny a kedvező hangulat, és bármikor megtörhet az emelkedés.

A hazai hírek közül kiemelte, hogy az Egis szerdán este közzétett negyedéves jelentése felülmúlta az elemzői várakozásokat. A jelentés nyomán megnőhet az aktivitás a papír piacán, de érdemi árfolyamemelkedés véleménye szerint nem várható. A Mol kereskedése is izgalmas lehet, miután orosz források szerint a Mol visszavásárolná az orosz Surgutneftegastól a 21,2 százalékos Mol-csomagot. 10 óra után a mol 1,37 százalékkal volt drágább, mint a szerdai záráskor.

A BUX 37,29 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 20 660,12 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 21,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről